Язык сайта:

Надмірно висока плинність кадрів – тривожний сигнал, який має спонукати роботодавця до проведення дій, що коректують. Бо якщо склад персоналу постійно змінюється, значить, якісь напрями та процеси в компанії дають збої. У цій статті ми представимо чотири стратегії, які допоможуть вам утримати співробітників і таким чином уникнути непотрібних витрат на підбір персоналу і підтримувати високий моральний дух команди. Дізнайтеся, від кадрові агенції України, як знизити плинність кадрів.

 

Чому йдуть співробітники?

Перш ніж впроваджувати відповідну стратегію боротьби з плинністю кадрів, ретельно проаналізуйте, що викликає це явище.

Вам може бути цікаво: Висока ротація співробітників у компанії – у чому її причини?

Ось кілька способів збирання відповідних даних. Чим більше дій ви виконаєте, тим більш детальну картину проблеми ви отримаєте.

1. Розслідуйте участь працівників.

Рівень залучення співробітників — це міра того, наскільки люди мотивовані докладати зусиль для своєї організації та залишатися в ній якомога довше. Провівши нескладне опитування, ви не тільки дізнаєтеся рівень мотивації членів вашої бригади та настрій у колективі, але й визначте, чи почуваються співробітники реалізованими і чи подобаються їм поставлені перед ними завдання.

2. Проаналізуйте закономірності.

Вивчіть рівень плинності кадрів у окремих підрозділах. Перевірити, чи працівники звільняються з певних типів посад частіше, ніж з інших?

3. Оцініть процеси.

Іноді працівники йдуть, тому що деякі елементи організаційної культури стають для них неприйнятними або тому, що компанія-конкурент пропонує вигідніші умови роботи. Регулярно переглядайте політики та процедури, щоб переконатися, що вони є оптимальними.

4. Виконайте вихідне інтерв'ю.

Розмови з людьми, які припиняють співпрацю з компанією, — дуже хороше джерело інформації про причини ротації на роботі. Така зустріч також дозволяє вивчити ставлення людини, що йде, до організації.

5. Робота з управлінським персоналом.

Зверніть увагу на стиль роботи начальства та менеджерів у вашій компанії, серйозно поставтеся до скарг чи коментарів, що з'являються в опитуваннях та виїзному інтерв'ю. Забезпечити управлінський персонал навчанням менеджменту.

Скорочення ротації - 4 стратегії

Якщо ви вже знаєте, чому люди йдуть з вашої компанії, ви можете розробити стратегію утримання співробітників, що залишилися, і створення робочого місця. Нижче ви знайдете 4 пропозиції щодо стратегії:

Гнучка графіка

Дослідження показують, що люди, які працюють за гнучким графіком, почуваються продуктивніше, задоволені своєю роботою і менш схильні до стресу. Тому пропонуйте своїй команді гнучкий графік роботи або скорочений графік (на виробничих підприємствах), коли співробітники будуть працювати в три-чотири триваліші зміни, а потім брати кілька вихідних. Запропонуйте можливість віддаленої роботи.

НАВЧАННЯ

Можливість підвищувати кваліфікацію та набувати нових навичок — одна з причин, через яку люди шукають нову роботу, особливо коли цей процес призводить до просування по службі. Співробітники, які постійно розвиваються, краще справляються з труднощами, більш впевнені в собі, більш віддані покладеним на них обов'язкам і більше виконують їх.

ІНДИВІДУАЛЬНІ БЕСІДА З СПІВРОБІТНИКАМИ

Варто підтримувати чесне спілкування зі співробітниками, засноване на взаємній повазі та відкритості. Впровадьте в організаційну культуру такі елементи, як регулярний зворотний зв'язок, мотиваційні зустрічі та інтерв'ю на виході. Завдяки цьому ви, як роботодавець, постійно в курсі настроїв у колективі, а у співробітників з'явиться відчуття, що компанія поважає їхню думку і хоче ним користуватися.

СПІВПРАЦЯ З HR-ПАРТНЕРОМ

Якщо вам потрібна підтримка в галузі управління персоналом або оптимізації процесів, пов'язаних із персоналом, найкращим рішенням буде допомога професійної агенції кадрового консалтингу. Завдяки такій співпраці розробка стратегії управління персоналом (програма адаптації, центр розвитку, кар'єрні шляхи, оцінка компетенцій), аудит HR-процесів або дослідження думок/залучення співробітників перестануть бути проблемою.

Резюме

Феномен ротації працівників можна певною мірою контролювати, а завдяки реалізації відповідних стратегій можна ефективно обмежити його негативні наслідки. Проте важливо заздалегідь знати фактичні причини, щоб досягти найкращих можливих результатів.


1111111